اینورتر

انواع اینورترها

انواع اینورترها از نظر ورودی

اینورترها دارای دو مدل ورودی تک فاز و سه فاز بوده ولی خروجی تمامی آنها سه فاز میباشد.

اینورتر تک فاز

  • اینورتر تک فاز نیم پل : اینورتر تک فاز نیم پل یک بلوک ساختمانی اساسی در اینورتر تمام پل است. این نوع اینورتر با دو سوئیچ ساخته می‌شود که در آن هرکدام از خازن‌ها دارای ولتاژ o/p است که معادل Vdc2 می‌باشد. علاوه بر این، در این نوع از اینورترهای تک فاز سوئیچ‌ها یکدیگر را متعادل می‌کنند. اگر یک سوئیچ فعال شود سپس به طور خودکار سوئیچ دیگر غیرفعال می‌گردد.
  • اینورتر تک فاز تمام پل : مدل تمام پل، جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل نموده و با باز یا بسته کردن سوئیچ ها قابل دستیابی میباشد. این نوع اینورترها دارای حالت‌های کاری متفاوت است که به سوئیچ‌های بسته بستگی دارد.

اینورتر سه فاز

اینورتر سه فاز دارای ورودی سه فاز میباشد که معمولا دارای ولتاژ 380 ولت بوده و دارای خروجی سه فاز با همان ولتاژ ورودی میباشد. اینورتر سه فاز قابلیت تبدیل جریان DC به AC و تغییر سرعت موتور بر اساس تغییر فرکانس را دارد. از دیگر ویژگی های آن میتوان به تغییر جهت چرخش موتور اشاره نمود. در اکثر مواقع موتورهای الکتریکی صنعتی به‌صورت سه فاز و با ولتاژهای مختلف هستند، به همین دلیل بهتر است که از اینورتر سه فاز برای کنترل این نوع موتورها استفاده نمود.

بیشتر بخوانید : تجهیزات جانبی اینورترها چیست ؟

اینورترها از لحاظ موج تولیدی

  • اینورتر موج مربعی: این نوع اینورترها موج های تولیدی مطلوبی ندارند و برای بارهای مقاومتی مناسب میباشند. 
  • اینورتر موج شبه‌سینوسی: ترکیب موج مربعی و سینوسی موج شبه سینوسی میباشد. این نوع اینورترها مناسب برای بارهای مقاومتی و خازنی میباشند ، به این دلیل که به وسیله بارهای القایی میتواند نویز ایجاد کند. این نوع موج بسیار پراستفاده و مقرون به صرفه میباشد . در وسایل برقی همچون تلویزیون، کامپیوتر و رادیو  … کاربرد دارد.
  • اینورتر موج سینوسی :  این اینورترها در بسیاری از تجهیزات الکتریکی کاربرد دارند و ار نوع بهترین اینورترها میباشند.  همچنین برای انواع بارها مناسب میباشد.

 

انواع اینورترها از نظر ارتباط با شبکه برق

 متصل به شبکه : قابلیت تبدیل جریان DC به AC و همچنین عدم داشتن توان ورودی یکنواخت. کاربرد این نوع اینورتر در مواقعی میباشد که اتصال به برق شبکه و کاهش میزان برق مصرفی دارای اهمیت بالایی باشد.

 جدا از شبکه : نیازی به اتصال به برق شبکه ندارد و قابلیت تبدیل ولتاژ DC باتری‌های ۱۲ ولتی به ولتاژ 220 ولتی AC  را داراست. بسیار پرکاربرد در وسایل برقی خانگی میباشد.

 

اینورترها بر اساس تکنیک مختلف PWM(مدولاسیون پهنای پالس)

  • اینورتر PWM منفرد (single PWM)

اینورتر PWM منفرد

  • اینورتر PWM چندگانه (MPWM)

اینورتر PWM چندگانه

  • اینورتر PWM سینوسی (SPWM)

  • اینورتر PWM سینوسی اصلاح شده (MSPWM)

اینورتر PWM سینوسی اصلاح شده

اینورترها از لحاظ تعداد سطح خروجی

اینورترهای دو سطحی

 اینورترهای دو سطحی دارای یک سطح ولتاژ میباشد که ولتاژ پیک مثبت و ولتاژ پیک منفی است. در بعضی مواقع ، داشتن سطح ولتاژ صفر را نیز اینورتر دو سطحی دانست.

اینورترهای دو سطحی

اینورترهای چندسطحی

اینورترهای چند سطحی میتوانند چندین ولتاژ در خروچی داشته باشند. اینورترهای چند سطحی دارای ویژگی هایی چون همچون اعوجاج هارمونیکی کم‌تر، تنش کمتر ولتاژ سوئیچ‌ها و پایین‌بودن سطح تداخل امواج الکترومغناطیسی بوده و به همین دلیل در کاربری هایی با ولتاژ و توان بالا استفاده میشود. این نوع اینورترها از خازن ها و ترانسفورماتورها تشکیل شده اند. از انواع اینورترهای چند سطحی میتوان اینورتر خازن هوایی، اینورتر دیود کلمپ، اینورتر هیبریدی و اینورتر از نوع Cascade H را نام برد.

اینورترهای چندسطحی

آرتا اینورتر بزرگترین و معتبرترین نمایندگی اینورتر ال اس در ایران.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *