اینورتر

اینورتر چیست – کاربردهای اینورتر

اینورتر

اینورتر چیست ؟

درایو فرکانس متغیر یا VFD یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت می باشد. این محصول با نام های مختلفی شناخته می شود از جمله درایو، کنترل دور موتور و غیره. وظیفه اصلی این محصول تبدیل جریان DC به AC، کنترل و راه اندازی الکتروموتور است. درایو فرکانس متغیر بین منبع برق و موتور قرار می گیرد و با تنظیم فرکانس خروجی، سرعت موتور را کنترل می کند. این محصول به دلیل قابلیت های فراوانی که دارد، در صنایع مختلفی از جمله صنایع پتروشیمی، خودروسازی، فولاد و غیره استفاده می شود.

اینورتر چیست - کاربردهای اینورتر

انواع اینورتر

اينورترها از نظر فاز تبديل :

  1. تکفاز
  2. سه فاز

اینورتر ها از نظر شكل موج خروجی  :

  1. خروجی به شكل موج مربعی
  2. خروجی به شكل سينوسی اصلاح شده یا شبه سینوسی MSW
  3. خروجی به شكل سينوسی خالص PSW

کاربرد اینورتر

اینورتر در صنایع مختلفی از جمله موارد زیر کاربرد دارد :

  1. انواع پمپ های صنعتی و ساختمانی
  2. سیستم های آب رسانی بوستر پمپ
  3. فن های صنعتی مثل فن کوره، فن گلخانه، فن تهویه، فن کولینگ تاور، فن تونل و غیره
  4. بلوئر
  5. آسانسور
  6. اسپیندل موتور در دستگاه های CNC چوب و فرزکاری
  7. ماشین آلات خم و برش
  8. ماشین آلات جوشکاری
  9. انواع جرثقیل های سقفی و تاور کرین های سنگین
  10. نوار نقاله
  11. دستگاهای اکسترودر
  12. انواع ماشین آلات صنایع چاپ
  13. ماشین آلات بسته بندی
  14. انواع ماشین آلات صنایع تزریق پلاستیک
  15. پارکینگ های طبقاتی
  16. انتقال انرژی به روش HVDC
  17. درایوهای الکتریکی وسیله نقلیه برقی
  18. استفاده در پنل های خورشیدی
  19. منبع تغذیه
  20. منابع برق اضطراری
  21. گرمکن القایی

مزایای اینورتر ها

  1. کاهش هزینه ها و صرفه جویی در انرژی
  2. بهبود عملکرد موتور
  3. افزایش سرعت در موتور بیش از سرعت نامی
  4. افزایش طول عمر موتور و قطعات مکانیکی و کاهش جریان
  5. تغییر چپ گرد و راست گرد حرکت موتور بدون نیاز به کنتاکتور
  6. روشن و خاموش شدن موتور بدون نیاز به برق
  7. ایجاد محافظت در مقابل اضافه بار و ولتاژ ناگهانی در نتیجه جلوگیری از سوختن موتور
  8. کنترل موتور و حذف دستگاه Soft Starter
  9. گشتاور قابل تنظیم
  10. نصب آسان

تفاوت اینورتر و درایو چیست ؟

درایوها و اینورترها دو نوع تجهیزات الکترونیکی هستند که در کنترل حرکتی موتورها و دستگاه‌های صنعتی استفاده می‌شوند. با این حال، تفاوت‌های مهمی نیز بین این دو وجود دارد. درایوها قادر به تنظیم ولتاژ، فرکانس و توان ورودی به علاوه مقادیر خروجی هستند، در حالی که اینورترها فقط ولتاژ و توان خروجی را تغییر می‌دهند. علاوه بر این، درایوها عمل معکوس کننده جریان مستقیم به متناوب را انجام می‌دهند و در عین حال یکسو سازی جریان نیز انجام می‌شود که باعث تنظیم کنترل دور موتور می‌شود. در مقابل، اینورترها هیچ گونه قطعات متحرکی ندارند و فقط با عمل معکوس کننده جریان می‌توانند ولتاژ و فرکانس خروجی را تغییر دهند.

آرتا نمایندگی رسمی اینورتر ال اس در ایران

اینورتر چگونه باعث کاهش مصرف برق میشود؟

  1. اینورتر یک دستگاه هوشمند است که میزان بار وارده به موتور را تشخیص داده و با توجه به آن، جریان مناسب را به موتور ارائه می دهد. با این کار، می توان مصرف انرژی موتور را کاهش داد و هزینه های مصرف برق را کاهش داد. برای مثال، در صنایع، بسیاری از ماشین آلات به صورت پیوسته کار می کنند و مصرف برق آنها از میزان نامی موتور بیشتر است. با نصب اینورتر، می توان میزان مصرف برق را به حداقل رساند و در نتیجه ، صرفه جویی در هزینه های انرژی و برق را به دست آورد.
  2. از آنجایی که مصرف بار راکتیو توسط موتورهای القایی باعث جریمه شدن مصرف کننده در شبکه برق سراسری می شود، بسیاری از کارخانجات برای حل این مشکل از نصب بانک خازنی استفاده می کنند. با این حال، با استفاده از اینورترها می توان این مشکل را برطرف کرد. اینورترها دارای بانک خازنی درونی هستند که مصرف بار راکتیو موتور را جبران می کند و به این ترتیب، موتور فقط به عنوان مصرف کننده بار اکتیو در شبکه برق حضور دارد و از جریمه مصرف بار راکتیو جلوگیری می کند. به همین دلیل، نیازی به نصب بانک خازنی خارجی نخواهد بود.
  3. در موتورهای راکتیو، از درایو برای کنترل و راه‌اندازی استفاده می‌شود. این موتورها به دلیل داشتن یک بار راکتیو، باعث جذب بار اضافه از شبکه برق می‌شوند. با استفاده از یک بانک خازنی، این بار راکتیو جبران می‌شود و موتور فقط بار اکتیو خود را از شبکه مصرف می‌کند. این عمل باعث جبران افت ولتاژ و کاهش جریان مصرفی می‌شود و باعث بهبود کیفیت برق در شبکه می‌شود.
  4. در بسیاری از صنایع، انتخاب موتور با توان بالاتری به دلیل مصرف انرژی بیشتر در راه اندازی معمول است. با استفاده از اینورتر، جریانی که در حین کار از شبکه استفاده می‌شود، به طور اتوماتیک به مقدار لازم افزایش یا کاهش می‌یابد. این امر سبب کاهش چشم‌گیر هزینه برق مصرفی می‌شود. به این ترتیب، می‌توان به‌صورت کلی هزینه‌های مربوط به مصرف برق را کاهش داد.
  5. در بسیاری از صنایع و کاربردهای برقی، راه اندازی موتورها باعث جریان بسیار بالایی در شبکه می شود که می تواند باعث کاهش ولتاژ شبکه و خسارت به تاسیسات برقی و دستگاه های دیگر شود. با استفاده از اینورتر، می توان این مشکلات را کاهش داد و جریان موتور را تا حداکثر ۰.۲ برابر جریان نامی موتور کاهش داد. با این کار، علاوه بر صرفه جویی در هزینه برق مصرفی، می توان طول عمر مفید موتور را نیز افزایش داد. علاوه بر این، این قابلیت به صورت اتوماتیک جریان موتور را در صورت کاهش بار نیز کاهش می دهد. به طور کلی، استفاده از اینورتر در راه اندازی موتورها می تواند مزیت های بسیاری را برای کاربران فراهم کند.
  6. مكان استفاده از برق تكفاز ۲۲۰ ولت به جای سه فاز ۳۸۰ ولت برای راه اندازی موتور سه فاز حداكثر با توان 4 کیلووات به اين معنا كه می توان با برق خانگی یک موتور سه فاز را كاملا به صورت عادی راه اندازی نمود.
  7. در پمپ ها و فن ها ميزان دبی با سرعت موتور متناسب است، اما توان مصرفی با مكعب سرعت تناسب دارد. مثلاً اگر دور موتور به ميزان ۵۰ درصد كاهش يابد آنگاه توان مصرفی لازم ۱۲.۵ درصد خواهد بود و اين به مفهوم ۸۷.۵ درصد صرفه جویی در انرژی است.

آرتا اینورتر بزرگترین فروشگاه اینورتر در ایران

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *